معرفی اجمالی فرودگاه بندرعباس
ازحدود سال 1339تا 1346 ناوگان حمل و نقل هوایی ایران که شامل هواپیمایی DC3و DC6 بود در محلی بنام بندکناران واقع در 25 کیلومتری جاده فعلی بندرعباس سیرجان (باباغلام) اقدام به انجام پرواز می نمود از سال 1346 تا سال 1349 فرودگاه بندرعباس به محل دیگری که هم اکنون قسمتی از بیمارستان شهید محمدی در آن واقع گردیده انتقال یافت و کار ساخت فرودگاه جدید (فرودگاه فعلی )که در سال 1349 ساخت باند آن به اتمام رسیده بود با توجه به عدم تکمیل ساختمان ترمینال آن مورد بهره برداری قرار گرفت و در سال 1350 پس از تکمیل ترمینال و نصب کامل دستگاههای ناوبری این فرودگاه رسما افتتاح گردید.
این فرودگاه دارای طول جغرافیایی 562239 E و عرض جغرافیایی 271307Nبوده و فاصله آن تا مرکز شهر 5/8 کیلومتر میباشد و در زمینی به مساحت 4/481 هکتار بنا گردیده است.
نکات مهم و مورد نیاز مسافران هوایی
-
مسافرین بمنظور انجام امور فرودگاهی باید به نحوی برنامهریزی نمایند که در پروازهای داخلی حداقل دو ساعت (بمنظور انجام امور تشریفات گمرکی) و در پروازهای خارجی سه ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر باشند.
-
مسافرین پیش از ورود به فرودگاه مندرجات داخل بلیط با آرم شرکت هواپیمائی که به منزله قرارداد بین شرکت هواپیمائی و دارنده بلیط میباشد را حتماً مطالعه نمایند.
-
همراه داشتن بلیط OK با آرم شرکتهای هواپیمائی و کارت شناسائی معتبر در فرودگاه جهت ورود به سالن پذیرش مسافر و احراز هویت الزامی میباشد. مسافران عزیز دقت نمایند که کارت شناسایی خود را در داخل چمدان به قسمت بار تحویل ندهند.
-
وزن بار مجاز به ازای هر مسافر 20 کیلوگرم میباشد.
-
حداکثر وزن هر بسته و چمدان نبایستی از 25 کیلوگرم تجاوز نماید. بالاتر بودن وزن هر بسته از میزان مجاز، منتج به عدم پذیرش بار از سوی کانتر پذیرش و الزام تقسیم بار به بستههای سبکتر خواهد گردید.
-
حداکثر ابعاد مجاز برای هر بسته جهت تحویل به قسمت بار در هواپیماهای متوسط 190×170 سانتیمتر میباشد و لازم است مسافران در زمان بستهبندی بار خود، این مورد را مد نظر قرار دهند. جهت بارهای با ابعاد بزرگتر بایستی ارسال از طریق بارنامه صورت گیرد.
-
مسافرین جهت جلوگیری از آسیب بارهای شکستنی خود لازم است نسبت به بستهبندی مناسب قبل از تحویل اقدام نمایند. شرکتهای هواپیمایی، بارهایی که دارای بستهبندی مناسب نمیباشد را پذیرش نمینمایند.
-
لازم است مسافران در زمان تاخیر پرواز، آرامش خود را حفظ کرده و صبور باشند. ایجاد درگیری علاوه بر ایجاد فضای متشنج برای خانواده و سایر مسافران، ممکن است با عواقب ناخوشایندی از جمله جاماندن از پرواز و ... همراه باشد. با توجه به اینکه فرودگاه مسئول تاخیرات پروازی نمیباشد، مسافران جهت کسب اطلاعات بیشتر باید به دفتر ترافیک شرکت هواپیمایی مربوطه مستقر در فرودگاه مراجعه نمایند.
-
در صورت جاماندن مسافر از پروازهای چارتری، بلیط کنسل شده و هیچگونه وجهی به مسافر مسترد نمیگردد.
-
به منظور سرعت بخشیدن به فرایند مسافرگیری و جلوگیری از بروز تاخیرات، لازم است مسافران حتیالامکان از بههمراه داشتن وسایل اضافه و غیر ضروری به کابین هواپیما خودداری فرمایند. با توجه به ابعاد محفظه بار داخل کابین، حداکثر ابعاد مجاز برای هر بسته 40×30 سانتیمتر و حداکثر وزن مجاز بار برای هر نفر 7 کیلوگرم میباشد.
-
حداکثر مبلغی که بابت مفقود شدن بار به مسافران تعلق میگیرد 100 دلار است. لذا لازم است مسافران از قرار دادن اشیاء قیمتی و ارزشمند خود در چمدان جداً خودداری فرمایند. در خصوص اشیاء گمشده و خسارت وارده به بار مسافران در طول پروازها، فرودگاه هیچگونه مسئولیتی ندارد و لازم است مسافران جهت اعلام مفقودی یا خسارت وارده، به دفتر جامهدان شرکت هواپیمایی مربوطه مراجعه نمایند.
-
لازم است مسافران حتیالامکان از بههمراه داشتن مواد یخزده و فاسدشدنی اجتناب نمایند تا در زمان بروز تاخیر در انجام پرواز، با مشکل روبهرو نگردند.
- کشیدن سیگار در کلیه سالنهای فرودگاه ممنوع میباشد.